JoBo Keuringen ... goed gekeurd!

Nieuws en links van externe sites

Welk stofje levert meeste risico op?

Welke stofgroepen leveren de grootste risico's op voor werknemers, milieu en consumenten en moet daarom het scherpst in de gaten worden gehouden? Het RIVM heeft er een risico-inventarisatie op losgelaten.

Man dood na val door dak koeienstal

Een 61-jarige man uit Oosterhout is woensdagmiddag overleden nadat hij door het dak van een koeienstal was gevallen in Gilze (Noord-Brabant).

Handenwassen kan gezonder

Werknemers in de gezondheidszorg moeten vaak hun handen wassen om kwetsbare patiënten te beschermen. Maar wie beschermt daarbij de handen van de medewerker?

Maak risicomanagement niet te moeilijk

Over risicomanagement wordt vaak nogal ingewikkeld gedaan. Maar je moet het vooral gewoon doen, zegt Martin van Staveren.

Wijs werken op hoogte

Kiezen voor de weg van de minste weerstand? Geen goed idee bij werken op hoogte. Wel snel misschien, maar vaak niet veilig. Met een goede instructie de hoogte in voorkomt ongelukken.

Huidkanker neemt explosief toe

Huidkanker is een risico waar je rekening mee moet houden wanneer mensen buiten werken. De ziekte neemt explosief toe in Nederland.

Hoe (on)veilig werkt de chemie?

Handhaving van wet- en regelgeving in de chemische industrie is complexe en weerbarstige materie. Veel bedrijven overtreden de regels in meer of mindere mate.

Bedrijfsarts krijgt voldoende van werknemers

Werknemers die na een ziekmelding in contact zijn gekomen met een arbodienst, zijn over het algemeen tevreden over het contact met de bedrijfsarts.

Hoezo zelfredzaam?

Het thema zelfredzaamheid is actueel, want de overheid trekt zich meer terug. Maar zelfredzaamheid kun je niet zomaar over de heg gooien, meent hoogleraar José Kerstholt. “Als je een grotere groep wilt bereiken of specifiek gedrag wilt veranderen,...

Conducteur eist veilig werk

Als de werkomstandigheden in de trein niet veiliger worden, dan is NS-personeel bereid om te gaan staken.